Oikeutta mainostenjakajille -kampanja: Keltaisten liittojen sikailu torjuttava

Kansanliike Vastavoima laajentaa käynnissä olevaa Oikeutta mainostenjakajille -kampanjaansa. Talvella 2013 käynnistynyt kampanja tähtää torjumaan keltaiset ammattiliitot.

Mainosten ja ilmaisjakelulehtien jakajat ovat yksi Suomen huonoimmin palkatuista työntekijäryhmistä. Jakelutyön tuntipalkaksi muodostuu vain muutama euro, eikä mainosten lajitteluun kuluvasta ajasta makseta palkkaa lainkaan.

Helsingin käräjäoikeus antoi tammikuussa 2014 pitkään jatkuneessa mainostenjakajien palkkakiistassa tuomion, jolla se hyväksyi Suomen Mainosjakajien Etujärjestön SME ry:n neuvotteleman työehtosopimuksen lailliseksi työehtosopimukseksi. SME ry:n työehtosopimuksessa mainostenjakajien palkkaus on lähes kolme kertaa heikompi kuin Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry:n yleissitovassa mainostenjakajien työehtosopimuksessa.

SME kertoo olevansa mainostenjakajien ammattiliitto, mutta yhdistyksessä käyttävät valtaa henkilöt, joilla on läheiset kytkökset mainostenjakajien työnantajayrityksiin. SME:ssä toimii muun muassa jakeluyrityksen entinen varatoimitusjohtaja. SME ry:llä ei ole toimistoa eikä luottamusmiehiä. Yhdistyksen jäsenmaksu on vain viisi euroa vuodessa.

”Emme tule sallimaan, että työnantaja neuvottelee itsensä kanssa työntekijöiden palkat ja työehdot. Kyse on kaikkien työntekijöiden yhteisestä edusta. Keltaisten liittojen sikailu on torjuttava joukkovoimalla. Keinojahan työväenliikkeeltä kyllä löytyy”, sanoo kansanliike Vastavoiman puheenjohtaja Markus Heikkinen.

Oikeutta mainostenjakajille -kampanja jatkuu maaliskuussa ravintolaseminaarilla Oikeutta mainostenjakajille – stoppi keltaisille liitoille. 11. maaliskuuta Ravintola Milenkassa Helsingissä järjestettävä tilaisuus kokoaa yhteen luottamushenkilöitä, työläisaktivisteja ja kaikkia työntekijöiden edusta kiinnostuneita.

Oikeutta mainostenjakajille – stoppi keltaisille liitoille! 11.3.2013 klo 18, Ravintola Milenka

Klo 18:

Seminaarin avaus. Matti Mamia/Kansanliike Vastavoima, JHL
Posti- ja logistiikka-alan unioni ja mainostenjakajien edunvalvonta. Juha Pöyry/PAU
SAK:n näkökulma keltaisiin liittoihin, Anu-Tuija Lehto/SAK
AKT jyrähtää: miksi olemme solidaarisia /AKT
Oikeutta mainostenjakajille -kampanja, Markus Heikkinen, Kansanliike Vastavoima

Klo 19: Open mic – kysymyksiä puhujille ja keskustelua toimintaideoista

%d bloggaajaa tykkää tästä: