Mainostenjakajat voittivat palkkakiistansa hovioikeudessa

Helsingin hovioikeus on muuttanut käräjäoikeuden antamaa tuomiota mainostenjakajien palkkakiistassa. Hovioikeuden tuomio vahvistaa, että mainostenjakelualalla on ollut käytössä niin sanottu keltainen työehtosopimus, jonka ehdot on sanellut työnantaja.

Käräjäoikeuden aiemman tuomion mukaan mainostenjakajien työnantajat saivat soveltaa mainostenjakajien palkkauksessa SME ry:n neuvottelemaa normaalisitovaa työehtosopimusta.

SME ry:n neuvotteleman työehtosopimuksen palkkataso on merkittävästi alan yleissitovaa työehtosopimusta heikompi. Posti- ja logistiikka-alan unioni valitti tuomiosta hovioikeuteen.

Huvoikeus arvioi, että työntekijöiden edustajana esiintynyt SME ry ei edustanut aidosti ja uskottavalla tavalla mainostenjakajina työskenteleviä eikä täten voinut sopia palkoista työntekijöiden puolesta. SME ry:n perustamisen johtohenkilönä oli toiminut jakeluyrityksen johtotehtävissä työskennellyt henkilö.

Mainostenjakajien työnantajana toiminut Helsingin Jakelu Expert Oy aikoo hakea valituslupaa ja valittaa oikeuden päätöksestä.

Ylen uutinen hovioikeuden tuomiosta

%d bloggaajaa tykkää tästä: