Oikeutta mainostenjakajille -tilaisuuksia 16:sta kaupungissa

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on kevään aikana kiertänyt ympäri Suomea kertomassa mainostenjakajien edunvalvonnan tilanteesta ja palkkauksen perusteista. Oikeutta mainostenjakajille -tilaisuuksia on tähän mennessä pidetty kuudessatoista eri kaupungissa ja kevään mittaan tilaisuuksia järjestetään vielä Helsingissä, Raumalla, Tuusulassa, Porissa, Lohjalla ja Salossa.
Tilaisuuksissa on käsitelty erityisesti sitä, mistä mainostenjakajien palkkakuopassa on kysymys. Monelle jakajalle on tullut yllätyksenä se, että heille markkinoitu Suomen mainosjakajien etujärjestö SME ry ei olekaan aito työntekijäjärjestö, vaan työnantajien perustama lumeliitto, jonka perustamisen lähtökohtana on ollut säilyttää alalla noudatetut jakelupalkkiot senhetkisellä tasolla ja siten välttää PAUn työehtosopimuksen mukaisten palkkojen maksaminen.
Työehtosopimuskiistaa on selvitelty jo vuosien ajan useissa eri instansseissa kuten työehtosopimuksen yleissitovuuden vahvistamislautakunnassa, työtuomioistuimessa, käräjäoikeuksissa, hovioikeuksissa ja lopputulos on aina ollut sama; mainosjakeluyritysten tulee soveltaa työntekijöidensä työsuhteisiin PAU:n Viestinvälitys- ja logistiikka-alan yleissitovan työehtosopimuksen mainosjakajia koskevaa palkkaliitettä. Näin ei kuitenkaan aina tapahdu ja PAU:n järjestämissä tilaisuuksissa käsitelläänkin sitä, mitä meistä jokainen voi tehdä, jotta asiantila muuttuisi. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan tilaisuuksiin kuulemaan ja keskustelemaan mainostenjakajia koskevasta tilanteesta.
Tilaisuuksien aikataulu
13.3. Helsinki, PAUn toimisto, John Stenbergin ranta, klo 15.00 ja 17.30.
16.3. Rauma, Tulestupa, Siikapolku 1, klo 15.00 ja 17.30.
20.3. Tuusula, Tuusulan kaupunginkirjaston Laura-tila, Autoasemankatu 2, klo 15.00 ja 17.30.
23.3. Pori, Porin kaupunginkirjaston kokoustila, Gallen-Kallelankatu 12, klo 15.00 ja 17.30.
27.3. Lohja, Lohjan kaupunginkirjaston Järnefelt-Sali, Karstuntie 3, klo 15.00 ja 17.30.
30.3. Salo, Cumulus kokoustila, Länsiranta 10, klo 15.00 ja 17.30.
Lisätietoja osoitteesta http://www.pau.fi/edunvalvonta/tyoehtosopimukset/mainos-ja_ilmaislehtien_jakajat/ tai Sari-Anne Salminen 0447032311 / sari-anne.salminen ( at ) pau.fi
%d bloggaajaa tykkää tästä: