Miksi työnantaja ei noudata sopimusta?

Mainosten ja ilmaisjakelulehtien jakajien ammattiliitto Posti- ja logistiikka-alan Unioni on neuvotellut alan yleissitovaan työehtosopimukseen palkkaliitteen nostaakseen jakajat palkkakuopasta. Yleissitovassa Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksessa jakajilla on reilun kahdeksan euron takuutuntipalkka.

Työtuomioistuin on vahvistanut PAU:n neuvotteleman sopimuksen yleissitovaksi. Se tarkoittaa, että lain mukaan kaikille mainostenjakajille tulee maksaa sopimuksen mukainen tuntipalkka, ellei työntekijä sovi työnantajan kanssa erikseen muista ehdoista.

Työnantaja ei halunnut noudattaa sopimusta, vaan solmi oikeuden päätöksen jälkeen alalle joulukuussa 2009 toisen työehtosopimuksen SME ja SKE ry:n kanssa. Tässä sopimuksessa jakajille määriteltiin paljon kehnompi palkka kuin yleissitovassa sopimuksessa.

PAU vei vuonna 2009 käräjäoikeuden ratkaistavaksi erään mainosjakajan palkkasaatavat usean vuoden ajalta. Käräjäoikeus tuomitsi mainosjakeluyhtiön maksamaan mainosjakajalle Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen palkkaliitteen mukaisen palkan. Se oli reilun kahden vuoden ajalta noin 5000 euroa enemmän kuin mitä hänelle oli maksettu.

Tuomio koskee aikaa ennen joulukuuta 2009. Sen jälkeen työnantaja solmi alalle uuden, palkkaukseltaan heikomman työehtosopimuksen.

Tämän jälkeen oikeudessa päästiin kiistelemään siitä, kumpaa työehtosopimusta alalla on noudatettava vuoden 2009 jälkeen. Helsingin käräjäoikeus antoi tammikuussa 2014 ratkaisun, jonka mukaan työnantaja saa soveltaa mainostenjakajien palkkauksessa SME ry:n neuvottelemaa normaalisitovaa työehtosopimusta. Sen palkkataso on merkittävästi yleissitovaa työehtosopimusta heikompi.

Posti-ja logistiikka-alan unionin mukaan tuomiosta on ilmoitettu tyytymättömyys käräjäoikeudelle.

Oikeuden ratkaisussa olennaista oli sen arvioiminen, ovatko SME ja SKE ry niin sanottuja keltaisia ammattiliittoja, joissa työnantajat sanelevat sopimuksen työehdot, vai oikeita työntekijöiden edustuselimiä, jotka voivat sopia alan palkoista työntekijöiden puolesta.

%d bloggaajaa tykkää tästä: